top of page

Enkele richtlijnen

Portable

Maak altijd eerst een afspraak voor je naar de raadpleging komt

Je kan bij voorkeur een afspraak maken via internet of telefonisch (graag tussen 8 en 10 u). Indien je geen plaats meer vrij ziet staan op de website, aarzel dan niet ons telefonisch te contacteren.

Huisbezoeken vraag je best vóór 10u aan

Huisbezoeken zijn bedoeld voor patiënten die zich niet of moeilijk kunnen verplaatsen: hoogbejaarden, ernstig zieken, mensen die niet vervoerd kunnen worden. Kom zoveel mogelijk zelf naar de raadpleging, je dokter heeft daar meer mogelijkheden om je goed te helpen.

Dringende medische hulp

Wanneer dringende hulp nodig is, mag je uiteraard altijd bellen!

Bij een levensbedreigende situatie, bel 112.

Artsen telefonisch contacteren

Advies en opvragen van resultaten kan in principe tijdens de spreekuren van de artsen. Wij vragen je wel met aandrang om het telefoongesprek kort te houden: zowel arts als patiënt worden niet graag gestoord tijdens de raadpleging. Heb je toch meer tijd en verduidelijking nodig, aarzel dan niet om een afspraak te maken.

De telefoon is voor ons huisartsen een zegen en een kwaad. Onmisbaar om ons werk te kunnen organiseren, essentieel om bereikbaar te zijn, maar storend tijdens consultatie-uren (dat heb je misschien zelf al wel eens gemerkt).

Je kan ons helpen die overlast te beperken!

Gelieve eerst na te kijken of de arts al dan niet aanwezig is! Het overzicht vind je hieronder terug.

Wanneer artsen de patiënten telefonisch zelf contacteren, gebeurt dit vaak met een privénummer. Gelieve hiermee rekening te houden om toch de telefoon op te nemen.

Blanc Oreillette Téléphone fixe
horloge murale

Enkele afspraken voor een vlotte consultatie

Indien je een afspraak wenst voor meerdere personen, leg dan voor elke persoon een afspraakmoment vast.

Indien je een afspraak niet kan nakomen, verwittig dan tijdig wanneer je online gereserveerd hebt of wanneer je je afspraak wenst te wijzigen. Bij niet verwittigen kan een consultatie worden aangerekend.
Gelieve tijdig aanwezig te zijn op je afspraak.

bottom of page