De Mier, dat is voor ons een team met één visie en één verhaal:
een verhaal van huisartsgeneeskunde waarbij we efficiëntie en warmte als grote waarden meedragen. Wij vinden onze samenwerking belangrijk om zo de beste zorgen te kunnen verwezenlijken.
Hierbij vinden we een goede samenwerking met de eerste lijn onmisbaar. Vandaar kwam er in ons project voor deze eerste lijn een eerste verdieping. 

Kinderpsycholoog Lien Bourgonjon

Ik studeerde af als 'master in de klinische psychologie' aan de Universiteit Gent en richtte me tijdens mijn studies reeds tot de doelgroep kleuters, kinderen, jongeren en hun ouders. 

 

De voorbije tien jaar ben ik als zelfstandig psycholoog werkzaam bij Indigo vzw in Mechelen waar ik vooral kinderen, jongeren en volwassenen met het vermoeden van een ontwikkelingsstoornis heb getest. Ik heb dan ook veel ervaring met het afnemen van intelligentie- en aandachtstests en belevingsonderzoeken.  Daarnaast begeleid ik ook kinderen, adolescenten en hun ouders met (het vermoeden van) een ontwikkelingsstoornis zoals een autismespectrumstoornis of AD(H)D.

 

Binnen de praktijk De Mier zal ik kleuters, kinderen en adolescenten begeleiden met (het vermoeden van) een ontwikkelingsstoornis, maar zal ik daarnaast ook breder klachten van psychologische aard begeleiden (angsten, dwang, ...). Ook ouders met vragen rond een mogelijke ontwikkelingsstoornis bij hun kind en opvoedingsvragen (gedrags- , slaap-, eetproblemen) kunnen bij mij terecht. 

 

Je kan me contacteren op psycholoog.lien@gmail.com en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Erkenningsnummer psychologencommissie: 852110349

Diëtist James Doering

Ik studeerde in Engeland diëtetiek aan de Universiteit van Leeds Metropolitan. Ik heb vijf jaar ervaring als diëtist in academische ziekenhuizen in Oxford. Ik heb expertise rond ondervoeding bij diverse ziektes en betreffende patiënten met obesitas, diabetes, hart- en vaatziektes en gastro-enterologische aandoeningen zoals coeliakie en PDS alsook nierinsufficiëntie. Sinds mijn jeugd heb ik een fascinatie voor koken en in Nederland heb ik als chef gewerkt in dit mooie vak. Daarnaast leidde ik kooksessies voor patiënten met type 2 diabetes als onderdeel van een levensstijlprogramma. De rol van voeding en eten in ons dagelijks leven en levensstijl als medicijn vind ik fascinerend.

Sinds juni 2019 woon ik in Antwerpen en heb ik de opleiding Professionele Bachelor Voedings- en Dieetkunde bij het UCLL gevolgd om mijn vak als diëtist in België opnieuw op te kunnen pakken. Daarnaast volg ik de Postgraduaat opleiding Diabetes Educator om mijn kennis in diabetes te verdiepen. 

Jullie kunnen me bereiken op volgend telefoonnummer: 0493/39.69.84

Vroedvrouw Oriana Koopmans

Als vroedvrouw en lactatiekundige sta ik jullie bij vanaf het prille begin tot na de geboorte van jullie kindje. Je kan bij mij terecht voor zwangerschapsopvolging, informatiesessies en workshops, postnatale opvolging en borstvoeding– en flesvoedingsbegeleiding.

 

In de praktijk ‘De Mier’ zal ik prenatale consultaties, workshops en voedingsbegeleiding aanbieden. Bij thuiskomst na je bevalling, kom ik jou thuis opvolgen en ondersteunen.

 

Je kan me contacteren op 0479/43.43.45 of via mail vroedvrouworiana@hotmail.com. Meer info kan je terugvinden op http://www.vroedvrouworiana.be.

Kinesiste Nikie Peeters

In 2017 studeerde ik af als kinesitherapeute aan de Vrije Universiteit Brussel, het jaar erop als manueel therapeute aan dezelfde onderwijsinstelling. Mijn doel is om zo veel mogelijk mensen op de meest adequate manier te behandelen. Daarom verdiepte ik me o.a. in het behandelen van patiënten met kaakgerelateerde klachten. Ik draag continue bijscholing dan ook hoog in het vaandel om zo het beste van mezelf te kunnen geven!

 

Kan je niet tot in de praktijk komen? Geen probleem! Er is altijd een mogelijkheid dat ik (tijdelijk) tot bij jou kom.

 

Hebt u nog vragen? Meer informatie kan u terugvinden op volgende website: www.kinesitherapienikiepeeters.be of telefonisch op het nummer 0497/74.29.74.

Psycholoog Sarah Heyse

Ik studeerde af in 2017 als klinisch psycholoog, optie volwassenen, aan de KU Leuven. Nadien werkte ik in het psychiatrisch ziekenhuis in Boechout op de crisisafdeling en behandelafdeling voor mensen met een verslaving. Ik verdiepte me verder in verslaving en werk sinds 2018 in het psychiatrisch ziekenhuis in Tienen op de verslavingszorg. Dit combineer ik met het werk als zelfstandige op een dienst voor diagnostiek en in een groepspraktijk. 

 

Ik vind het belangrijk om me bij te scholen. Daarom volgde ik het postgraduaat psychodiagnostiek aan de Thomas More hogeschool, dat ik in 2019 vervolmaakte. In 2019 startte ik met het 4-jarige postgraduaat gedragstherapie. Vanuit deze opleiding wil ik met jou kijken naar hoe jij geleerd hebt wat te voelen, denken en doen. Samen met jou ga ik dan op zoek  naar hoe we dit eventueel kunnen veranderen. Op deze manier hoop ik dat jij terug in je kracht kan staan. 

Ik heb een affiniteit met verslaving, diverse soorten angst, dwang, moeilijkheden op vlak van zelfbeeld en eetproblematieken. 

Je kan bij mij terecht in de praktijk De Mier op maandagen tussen 13u en 17u. Contact met me opnemen kan op sarah.heyse.psy@outlook.be of 0471 05 72 14

Psychiater Laura Van de Vliet